Tuesday, 4 October 2011

Cum luptam impotriva gripei

Vitamina D, zincul, seleniul şi acizii graşi Omega 3 şi Omega 6 ajută la protejarea sistemului imunitar
Vitamina D, pe lângă faptul că măreşte imunitatea organismului, ajută la menţinerea echilibrului sistemului imunitar
O dietă corectă ne ajută să ne protejăm de răceli şi de bacterii. În mijlocul lunii decembrie, când toată lumea ar trebui să sărbătorească, este apogeul sezonului de gripă. Conform nutriţioniştilor, ceea ce mâcăm ne afectează foarte mult sănătatea.
Se ştie că cei care au o alimentaţie proastă au un sistem imunitar deficitar şi se îmbolnăvesc mai des. Vitaminele şi mineralele sunt esenţiale pentru sistemul imunitar, care este foarte receptiv la carenţe. În ultimii ani, cercetătorii din lumea întreagă au făcut diverse studii pentru a stabili care sunt substanţele care ne protejează cel mai bine sănătatea. S-a ajuns la concluzia că substanţele care ajută la mărirea eficienţei sitemului imunitar sunt vitamina D, zincul, seleniul şi binecunoscuţii acizi graşi Omega 3 şi Omega 6. 


Zincul se găseşte în carnea roşie, în stridii şi în fasole
Dacă avem un deficit de zinc în dietă, atunci automat avem un sistem imunitar în declin. Dacă deficitul de zinc este corectat, atunci şi sistemul imunitar revine la normal. Zincul duce la creşterea numărului celulelor ce luptă cu infecţiile din corp.
Mai mult, sunt dovezi că zincul încetineşte dezvoltarea celulelor canceroase. Soluţia, pentru ca nivelul de zinc să se menţină la cote normale, nu sunt suplimentele, ci o dietă corectă. Dacă dieta este sănătoasă, atunci nivelul de zinc din corp se va menţine la cote normale.
Zincul se găseşte în carnea roşie, în carnea de curcan, în stridii, în carnea de crabi, în fasole şi în nuci. Un alt mineral, care are rolul de a îmbunătăi performanţele sistemului imunitar, este seleniul. Pe de altă parte, este şi un mineral la care corpul nostru poate dezvolta foarte uşor o carenţă. Cele mai bune surse de seleniu sunt fructele de mare, legumele, orezul brun, usturoiul, anumite tipuri de nuci, ouăle şi carnea de miel.
Un alt nutrient, care nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră, este vitamina D. Se ştie că vitamina D se sintetizează prin expunerea organismului la soare. Dar, în timpul iernii, deficitul de vitamina D este foarte comun.
Astfel, pe timp de iarnă se recomandă ca din alimentaţie să nu lipsească uleiul de peşte, ouăle, margarina şi cerealele de la micul dejun. Aceste alimente sunt surse foarte bune de vitamina D. Efectul vitaminei D asupra sitemului imunitar este de a-l face pe acesta să îşi păstreze echilibrul. Cu alte cuvinte, sub acţiunea vitaminei D, sistemul imunitar alertează organismul atunci când apare un „invadator”, însă are grijă să nu facă rău organismului în timp ce luptă cu corpul străin.
Şi iarna trebuie să consumăm fructe şi legume
De asemenea, acizii graşi Omega 3 şi Omega 6 sunt folositori imunităţii organismului. Pe lângă faptul că aceşti acizi măresc imunitatea, ei au şi un rol de menţinere a echilibrului, asemenea vitaminei D. Omega 3 ajută la întărirea structurii înconjurătoare a celulelor corpului, inclusiv a celor care fac parte din sistemul imunitar. În principal, cheia către o sănătate de fier este menţinerea echilibrului în organism.
Pentru menţinerea acestui echilibru trebuie să avem o dietă echilibrată din care să nu lipsească fructele şi legumele. Însă, mâncarea de sărbătorii nu conţine tocmai cele mai bune alimente care să protejeze sistemul imunitar.
Nutriţioniştii recomandă ca pe masa de Crăciun şi cea de Revelion să se afle anumite alimente, pe lângă preparatele tradiţionale. Astfel, din alimentaţia de sărbători nu trebuie să lipsească sucul de grapefruit, uleiul de măsline, ciocolata caldă şi roşiile.


Pe lângă faptul că aceste alimente cresc eficacitatea sistemului imunitar, aduc şi alte beneficii organismului. Sucul de grapefruit previne apariţia cancerului de prostată, uleiul de măsline previne declinul activităţilor cognitive ce apare odată cu înaintarea în vârstă, ciocolata caldă ajută la irigarea mai eficientă a creierului cu sânge, iar roşiile, deşi se găsesc mai greu pe timp de iarnă, diminuează riscul apariţiei problemelor de inimă.

Saturday, 1 October 2011

Adele lanseaza videoclipul piesei "Someone like you"


Faimoasa piesa "Someone Like You" nu mai are nevoie de prezentare, aflandu-se deja pe primele pozitii din cele mai importante topuri internationale. 

In sfarsit,Adele a lansat mult asteptatul videoclip, care a fost filmat in Paris in primele ore ale diminetii. Clipul este alb-negru pentru a reda mai bine melancolia si tristetea care o apasa pe cantareata.




Adele - Someone Like You



Cu ce intretinem un par sanatos


Desi parul care creste este mort (acesta este si motivul pentru care nu doare atunci cand il taiem), foliculul de par este viu si reflecta starea generala de sanatate. Daca nu avem o dieta sanatoasa si echilibrata, corpul nostru va indrepta orice nutrient catre alte organe mai importante, cum ar fi muschii, oasele si alte tesuturi.
Parul care este lipsit de elementele nutritive esentiale devine subtire, rar si fara viata. Deficitul de fier, de exemplu, este una dintre cele mai comune cauze ale subtierii firului de par la femeile sanatoase. Aceasta problema este frecvent intalnita la persoanele care au perioade mai grele, la vegetarieni si la cele care nu consuma carne rosie. Daca alegeti o dieta foarte restrictiva sau cu putine calorii, nu numai ca parul va fi mai subtire, dar poate cadea in smocuri - afectiune numita si efluviu telogen. In timp, va puteti alege cu zone intregi lipsite de par.
Iata ce trebuie sa mancati pentru a avea un par sanatos:

• Parul contine cheratina, substanta proteine, asa ca trebuie sa aveti grija sa mancati multe proteine - carnea slaba, pui.

• Consumati alimente bogate in fier - carne rosie, creveti, curcan, fasole si linte mai ales daca aveti perioade mai grele.

Tendintele toamnei in machiaj inspirate de MARLENE DIETRICH

Ultimele tendinte in machiaj pun accentul pe naturalete si subtilitate. Trasaturile fetei sunt conturate atent si pun in valoare atuurile chipului fara sa incarce. Asadar, stilul lui Marlene Dietrich, icon-ul anilor 1930 este considerat un element de referinta, deoarece ilustreaza foarte bine preferintele make-up artistilor pentru trendurile sezonului. Iata principalele trasaturi care definesc acest machiaj si afla cum poti sa le adaptezi:



1. Tenul iluminat

Tenul mat, iluminat discret defineste cel mai bine machiajul inspirat din anii '30. Uniformizeaza chipul si scoate in evidenta trsaturile prin contraste fine. Obtine si tu un efect asemanator utilizand un fond de ten mat, cu o nuanta mai deschisa decat culoarea ta. Intinde-l foarte bine si uniformizeaza chipul utilizand o pudra compacta.








2. Pometii sculptati

Pometii bine definiti completeaza armonios chipul. Sunt evidentiati discret printr-un blush inchis, aplicat  pe osul pometilor, usor pierdut spre tampla. Pentru acest efect, nu utiliza un blush crema, ci opteaza pentru un fard de obraz pulbere mat