Thursday, 19 July 2012

Games Time !


O sa incep pe rand cu prezentarea catorva jocuri din toate categoriile din ultimi ani .
La categoria "Horror" avem :Amnesia,Slenderman,Killing Floor ,etc.Iar azi va voi prezenta :
1-Amnesia: The Dark Descent Review
În Amnesia intrii în rolul lui Daniel, proaspăt trezit pe podeaua rece al unui castel imens de piatră. Cum a ajuns acolo și de ce... nu se știe. Ce e clar este că nu poate ieși. După o plimbare scurtă prin câteva coridoare întunecate, vei găsi o notă pe care Daniel și-a scris-o sieși, în care îți afli scopul: ”Trebuie să-l omori pe baronul Alexander.” De ce? Cine-i Alexander? Cine ești tu? De ce ți-ai indus deliberat această amnesie? Răspunsul îl afli treptat, prin găsirea acestor note de jurnal și prin declanșarea multiplelor flashback-uri. Tot ce vă pot spune este că Daniel, un arheolog britanic de epocă victoriană, a găsit un glob ciudat și strălucitor în timpul unei expediții în Africa. Ca orice erou care se respectă, Daniel a luat globul, și ca orice artefact antic care se respectă, globul era blestemat, trimițând o ”umbră” ucigașă pe urmele arheologului nostru. Dar clișeul se oprește aici. Daniel nu este în niciun caz un erou clasic, ci unul slab, fricos, un om cât de cât obișnuit care va reacționa la fel sau poate mai rău ca oricare dintre noi la teroarea permanentă cu care se confruntă. Alexander este baronul imensului castel prusac prin care va trebui să ne plimbăm. Tot el părea singurul om(?) capabil să-l ajute pe Daniel să scape de blestem. Evident că lucrurile scapă de sub control, dar, cu destul sânge rece, povestea poate fi încheiată cu succes... sau nu. Există 3 posibile finaluri, asta așa, ca să mai scadă un pic din liniaritatea specifică genului

Lifestyle -Sims 3
La fel ca precedentele titluri (SIMS şi SIMS 2), The SIMS 3 este un simulator de viaţă. Ideea a rămas aceeaşi, s-au schimbat doar grafica şi complexitatea personajelor, îndeajuns încât să te ţină şi mai mult în faţa calculatorului. Atât de mult încât nici nu ştii cum a trecut timpul. Parcă acum câteva minute era dimineaţă. Când colo, s-au scurs mai bine de 12 ore din viaţa ta. În SIMS 3, acţiunea se derulează întocmai ca în viaţa reală, doar că mult mai rapid. Controlezi unul sau mai multe personaje şi priveşti fascinat întreaga lor existenţă derulându-se prin faţa ochilor tăi. De fiecare dată când nu se descurcă, le sari în ajutor. De fiecare dată când au nevoie de ceva, le satisfaci poftele. Te bucuri enorm când îi vezi cum interacţionează între ei şi cum se comportă după trăsăturile pe care le-ai stabilit la început. Practic, eşti divinitatea absolută, doar că într-un spaţiu ireal, un spaţiu de care cu greu te vei putea detaşa.
Curse,viteza,pasiune
3- Electronic Arts deja ne-a obişnuit cu lansarea a câte două titluri Need for Speed pe an. Astfel, dupa ce în această primăvară am primit simulatorul Need for Speed: SHIFT 2 Unleashed, acum a venit vremea alternativei arcade - Need for Speed: The Run. Bazat pe motorul grafic Frostbite 2 (acelaşi din Battlefield 3) şi realizat de experimentata echipă de la Black Box (acelaşi producător din spatele titlurilor Underground şi Most Wanted), noul NFS avea un potenţial imens, promiţând un prim joc al seriei bazat pe un fir narativ consistent.Şi pentru că tot a venit vorba de maşini, deşi The Run conţine o ofertă destul de variată de bolizi, doar o fracţiune dintre aceştia pot fi conduşi pe parcursul campaniei principale. Mai mult, jucătorul poate comuta între aceste maşini doar în anumite momente cheie ale poveştii, precum şi în staţiile de benzină presărate pe trasee. Acestea din urma, pe lângă faptul că rup fluenţa curselor, te mai fac să şi pierzi timp important în confruntarea cu ceilalţi şoferi.

De asemenea, puteţi da uitării opţiunile de personalizare vizuală sau mecanică ale maşinilor, prezente în celelalte titluri arcade ale seriei Need for Speed. În NFS: The Run, poţi alege culoarea şi, eventual, un body kit diferit (doar în cazul anumitor maşini). Înţeleg că un titlu mai serios nu ar trebui să-şi bată capul cu cine ştie ce opţiuni legate de împodobitul maşinilor cu neone sau eleroane, însă aici vorbim de un joc arcade 100%.