pentru un timp de probleme.
Am facut aici un rezumat al catorva locurii ce ar trebuii vizitate
-Baile Olanesti:
Statiunea Baile Olanesti este situata intr-o zona balneoturistica de o mare frumusete, Valea Oltului, de o parte si de alta a Paraului Olanesti, la o altitudine de 450 metri, in centrul unei mici depresiuni intracolinare a Carpatilor Meridionali, deschisa in sud si inchisa la nord si vest de crestele calcaroase ale muntilor Capatinii.
-Stana de Vale:
Statiunii Stana de Vale, i se potriveste ca o manusa localizarea “in inima muntilor”. Aceasta este situata sus, in inima Muntilor Apuseni (Vladeasa), la altitudinea de 1100 metri, inconjurata pe toata partile de zidurile muntilor. Atractiile ce ii fac cinste zonei, sunt dintre cele mai diverse: de la partie de ski cu teleski, pana la Izvorul Minunilor, izvor despre care legendele transmise prin viu grai spun ca ar avea ape tamaduitoare.
-Lacul Vidra:
Amplasat pe raul Lotru, in cheile Vidra, lacul este principala amenajare de pe raul Lotru. Despre Lacul Vidra Lacul Vidra este un lac de acumulare, antropic; acesta a fost fondat in anul 1972. Lacul Vidra este amplasat in Cheile Vidra, la 30 de km de statiunea Voineasa, Judetul Valcea intre Muntii Lotrului, Latoritei si Capatanii, intr-o zona in care predominante sunt padurile de Molid.
-Muntii Rodnei si Fagaras:
Masivul muntos al Fagarasului se mandreste cu Varful Moldoveanu, ceea ce inseamna pentru Romania cel mai inalt varf muntos.Muntii Rodnei sunt situati in partea de nord a Romaniei si se pot lauda cu cele mai mari culmi muntoase din Carpatii Orientali, aici aflandu-se Varful Pietrosu cu altitudinea de 2303 m; gruparea muntoasa face parte din Carpatii Maramuresului si ai Bucovinei.
-Biserica de sub Lac:
Desi ascunsa de ochii oamenilor, Biserica de sub lac de la Belis, Cluj chiar exista; aceasta iese la iveala numai pe timpul verilor toride, veri sarace in ploi. Despre Biserica se Sub Lac La originile comunei Belis nu exista documente care sa ateste infiintarea acesteia; unii istorici considera ca aceasta localitate a fost intemeiata de ciobanii care erau in trecere pe aici cu oile in perioada de pasunat
.
-Lacul Albastru:
Unic prin principala sa caracteristica, lacul e
ste deosebit datorita urmatorului aspect: in nici o alta tara din lume nu mai exista un lac care sa isi schimbe culoarea in functie de lumina care bate in el sau oamenii care inoata aici. Despre Lacul Albastru La o distanta de aproximativ 3 km de Baia Sprie se afla Lacul Albastru; acesta este un obiectiv turistic format natural prin caderea unei galerii miniere, galerie in care pe parcurs s-a adunat apa de ploaie.
-Palatul Mogosoaia:
Fiind o cladire de o deosebita importanta turistica, situata in judetul Ilfov la doar 11 kilometri de orasul Bucuresti, capitala tarii noastre, Palatul Mogosoaia detine o serie de atractii turistice demne de luat in seama, cat si de consemnat in albumele de fotografie a fiecaruia dintre noi. Printre obiectivele turistice demne de luat in seama punem la socoteala cladirea propriu-zisa, bucataria (in termeni vechi fiind numita si cuhnie), ghetaria, turnul de veghe, cat si cavoul familiei Bibescu, pentru cei pasionati de genul acesta de atractii.
-Cascada Cailor:
Situata in Muntii Rodnei, Cascada Cailor este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai frumoase atractii turistice din tara noastra, gasindu-se cu precadere pe versantul Nordic al Muntilor Rodnei in imediata apropiere a statiunii turistice Borsa. In consecinta, daca alegem sa vizitam bine cunoscuta statiune turistica Borsa, nu avem cum sa ratam aceasta frumoasa cascada.
-Sfinxul din Bucegi:
Originea numelui Sfinxului este datorata asemanarii sale cu un cap uman, mai exact cu asemanarea Sfinxului Egiptean si este situat in Muntii Bucegi la o altitudine de 2.216 m, formarea lui fiind datorata eroziunii eoliene (in alti termeni, acest lucru insemnand eroziunii vantului). Format dintr-ul bloc mare de piatra ce a capatat forma de astazi intr-un timp foarte indelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi masoara 8 metri in inaltime si 12 metri în latime.
-Cheile Bicazului:
Cheile Bicazului este acea regiune ce face legatura intre Transilvania si Moldova, functionand pe post de granita intre cele doua mari regiuni ale Romaniei. Regiunea Cheilor Bicazului este cunoscuta ca fiind o regiune deosebit de pitoreasca. Tocmai din acest motiv, anual atrage o sumedenie de turisti dornici de a explora frumusetile naturale ale tarii noastre. Cuprinsa intre Lacul Rosu si Bicazul Ardelean, zona Cheilor Bicazului se intinde pe o suprafata de 6 km.
No comments:
Post a Comment